Nieuw:
‘Mediumschap, een geschenk uit de hemel’ is het standaardboek over het vák ‘mediumschap’. In het boek worden de theoretische achtergronden, de didactiek, de psychologie en de ethiek van dit beroep uitgebreid behandeld, maar er wordt ook diep ingegaan op de vele verschillende vormen van mediumschap. Auteurs: José Gosschalk en Karel Besseling. Prijs: € 23,50. Bestellen: stuur een mailtje naar karel@karelbesseling.nl

Kijk voor informatie over workshops bij de ‘agenda’.

De eerstvolgende Meditatie Workshop is op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019. Bij de Agenda vind je informatie hierover.

Het Engelse medium
Scott Milligan is gespecialiseerd in Fysiek mediumschap en Healing mediumschap. De nieuwe data voor 2019 staan op de site onder ‘agenda’ .

In 2019 zijn de oefenavonden op: Woensdagavonden 23 januari, 6 februari, 6 maart, 17 april en 15 mei.
Iedereen is welkom: Entrée € 10,-
Aanvang 20.00 uur.
Bezoekers kunnen een privé consult van een student krijgen en contacten uit de spirituele wereld via een zaaloptreden bijwonen.

De nieuwe data 2019 voor korte cursussen staan weer vermeld onder: "Agenda".  

Academie voor Mediumschap: De Academie verzorgt een 3-Jarige Opleiding Mediumschap. 

Voor het eerst in Nederland is er sinds 2008 een 3-jarige Opleiding om je als medium te ontwikkelen gestart. José Gosschalk, docente aan het Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, past de criteria die op de College gehanteerd worden toe op de Academie. 

Op donderdag 12 september 2019 start er weer een nieuwe eerstejaar groep (groep 25)(voor inschrijvingen: meld je aan bij jose@josegosschalk.nl; verdere info vind je bij 'agenda' onder groep  25 en/of onder 'Academie'.)


’The Dutch Academy Week of Mediumship’ van zondag 19 mei t/m vrijdag 24 mei 2019 bij Kasteel de Berckt te Baarlo.

Reserveren graag via jose@josegosschalk.nl


De Dutch Academy Week is open voor iedereen die aan zijn eigen spiritualiteit wil werken en het mediumschap wil beoefenen.


Privé consulten: Wil je een privé consult van mij, ga dan naar www.karelbesseling.nl of karel@karelbesseling.nl

Voor verdere informatie: zie Agenda.


 

Introductie.

Mijn naam is Karel Besseling. Ik werk als medium, hypnotherapeut en healer. Hieronder zie je een overzicht van de beroepsopleidingen die ik gevolgd heb.

 1. Universiteit van Amsterdam: drs. andragologie (een soort toegepaste psychologie en sociologie)

 2. Atma, Amersfoort: afgestudeerd in integrale regressie-, hypnotherapie en psychodynamische therapie (inclusief de medische modules)

 3. Hogere Pedagogische Akademie Beverwijk / Hervormde Pedagogische Akademie te Amsterdam: bevoegd onderwijzer

 4. Yoga (o.a. in Rishikesh, India en Assisi, Italië): yoga instructeur

 5. Rheva LaRue (New Mexico): Sjamanistische technieken

 6. Arthur Findlay College, Stansted, Engeland.  Training in aura-reading en psychic en mediamiek werk (communiceren met de wereld van overledenen) bij Paul Jacobs, Mavis Pittilla, Tony Stockwell, Eileen Davis, Janet Parker, Simon James, Aemon Downey, etc. kortom bij ’s werelds beste mediums.

 1. Arthur Findlay College, Stansted, Engeland bij Scott Milligan, een van Englands bekendste healing en fysieke mediums: (trance-)healing

 2. Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling, Utrecht: Healing (new age healing)

 3. Shiatsu- en touch pro chair massage

 4. Akilesh: Reiki

 5. Nederlandse Academie voor Energetische Geneeswijze: Energetische therapie.

 6. Rita Gras: PDS-therapie 

Huidige werkzaamheden:


Naast mijn eigen praktijk en trainingen en lezingen in het land, ben ik het grootste gedeelte van mijn tijd werkzaam bij de Academie voor Mediumschap. Ik doceer daar met José Gosschalk Intuïtieve- en Mediamieke Training, waarbij mijn focus niet alleen op de intuitieve- en mediamieke training van de studenten ligt, maar ook op de psychologische training van de studenten, zie www.josegosschalk.nl Verder geef ik workshops in Meditatietechnieken.